מסעות (3)

מסעות
    סמסטר א', יום ג' 14:00-16:00

מהו מסע? או אולי עדיף לשאול, מה הוא לא מסע? נדידות עמים, מסלול החיים, עלילות גיבורים, התעלות הנפש, קריאה, תגליות, בריחה, לימוד – כל אלה הם סוגי מסעות, תנועה במרחב ממשי או מדומיין, תהליך, שינוי.

מקור: ויקימדיה

כי תצא בדרך אל איתקה
    שאל כי תארך דרכך מאד
    מלאה בהרפתקאות, מלאה בדעת.
    מתוך "איתקה", קונסטנדינוס קוואפיס (תרגם יורם ברונובסקי)

את העושר הגדול הזה יציגו שלושה מרצים מחוגים שונים ומזוויות מחקר שונות – ספרות (ד"ר שחר ברם), אמנות (ד"ר אמה מעיין-פנר) והיסטוריה (ד"ר צור שלו). נלמד על מסעות היסטוריים וספרותיים, על המרחב החילוני ועל החוויה הדתית, על הייצוג האמנותי בטקסט ובתמונה.

במסגרת הקורס נצא למסע לימודי לירושלים, וכן נצפה במגוון סרטי מסע. את ההרצאות ישלימו מפגשים בקהילות למידה קטנות (כ 15 סטודנטים), בהן נעמיק בטקסטים מכוננים וביצירות אמנות (שעות התרגול בתחתית העמוד). קהילות הלמידה מיישמות את הרעיון לפיו למידה משמעותית מתרחשת בהקשר חברתי, כאשר אנו נמצאים באינטראקציה עם עמיתים, וכולם מעורבים במאמץ משותף של הבנה ובניית ידע קהילתי ואישי. הרצאות הקורס מצולמות ויעמדו לרשותכם כמשאב ללמידה עצמאית. עם זאת, נוכחותכם בהרצאות היא חובה.

נשמע מסקרן? מאתגר? מסובך?

נשמע כמו מסע...

קורסי "נופי ידע" נכללים במסגרת חובות השמיעה במדעי הרוח ("דרך הרוח") ומקנים 6 נ"ז (או 4 נ"ז בהתאם לדרישות החוגים).

מרכז הקורס: ד"ר צור שלו

מרצים נוספים: ד"ר אמה מעין-פנר, ד"ר שחר ברם