header.png

סדרה בהנחיית ורד לב כנען

סמסטר ב, יום שלישי 18:00-16:00

מספר קורס: 100.1360, תרגול: 100.1361, מ.א.:300.1360

הקורס יבחן את אחת התופעות האנושיות המרתקות ביותר: החלום.

מרצים: צור שלו, אמה מעיין-פנר

סמסטר א, קורס מתוקשב, תרגולים בכיתה

מספר קורס - 100.1320 שיעור, 100.1321 תרגיל, מ.א.: 300.1320

היכן נמצאת הקדושה? במרכז הדתי? או אולי בקצוות הארץ הזרים? בקורס נעקוב אחר צליינים ומגלי ארצות ונבחן את תופעת המסע הדתי בטקסט ובתמונה.

אהבה

סמסטר א, יום א 14:00-12:00

מה היא אהבה? מהם ייצוגיה השונים בחיי אדם? כיצד היא נתפסה והומשגה לאורך הדורות ומעבר לתחומי דעת שונים? והאם בכלל יש טעם לחקור אותה בכלים מדעיים?

הרצאות מתוקשבות, תרגולים בכתה

הרפסודוס והפילוסוף: מבטים על אמנות בין קדושה לשיגעון

סמסטר א, יום א 12:00-10:00

במרכז כל שיעור תעמוד סוגיה פילוסופית שאותה נבחן לאור יצירת אמנות (אחת או יותר) מתחומי האמנות הפלסטית, התיאטרון והמוסיקה. כך נוכל לראות כיצד האמנות, מצידה, בוחנת את השאלות הפילוסופיות אודותיה.

זמן

סמסטר ב', יום ד' 12-10

הבנת מושג הזמן היא, למעשה, הבנת היתכנותו של תהליך והבנתו של השינוי. כל תהליך בטבע תלוי בזמן, ולכן הזמן הוא מבט על מהותה של הפעילות האנושית. כיוון שהזמן הוא אחת הקטגוריות הבסיסיות של התפיסה, הוא מהווה חלון התבוננות על מושגים מרכזיים של בני האדם באשר הם. בקורס זה נלמד על מהותו של הזמן והיחס אליו מזוויות שונות.

חווה ופנדורה

סמסטר ב - יום ג 16:00 -18:00

הקורס בהנחיית ד"ר ורד לב כנען, ראש החוג לספרות עברית והשוואתית ומרצים אורחים מאוניברסיטאות בארץ המובילים בתחומם. במסגרת השעור "המיתוסים המכוננים של מדעי הרוח" סדרת ההרצאות החדשה תעסוק במיתוס האישה הראשונה ותרומתו המעצבת לתפישות יופי, תשוקה, מגדר, זהות ומשמעות.

אהבה

סמסטר א, יום א 18:00-16:00.

זמן

סמסטר ב',

בקורס זה נלמד על מהותו של הזמן והיחס אליו מזוויות שונות. הבנת מושג הזמן הינה, למעשה, הבנת היתכנותו של תהליך והבנתו של השינוי. על כן הזמן הוא מבט על מהותה של הפעילות האנושית.

צלקתו של אודיסאוס: על זיכרון ילדות וזהות

סמסטר ב - יום ג 16:00 -18:00

הקורס בהנחיית ד"ר ורד לב כנען, ראש החוג לספרות עברית והשוואתית ומרצים אורחים מאוניברסיטאות בארץ המובילים בתחומם. הקורס ירצה להתחקות באמצעות קריאה ופרשנות בטקסטים היסטוריים, ספרותיים, יצירות אמנות וקולנוע אחר מהות פעולת הזיכרון, אופני העלמתו והשכחתו כמו גם את אופני התגלותו המחודשת והשפעתו על עיצובה של זהות אישית וקולקטיבית.

מסעות
    סמסטר א', יום ג' 14:00-16:00

מהו מסע? או אולי עדיף לשאול, מה הוא לא מסע? נדידות עמים, מסלול החיים, עלילות גיבורים, התעלות הנפש, קריאה, תגליות, בריחה, לימוד – כל אלה הם סוגי מסעות, תנועה במרחב ממשי או מדומיין, תהליך, שינוי.

pic_1c.jpg

מרצים: צור שלו, אמה מעיין-פנר

סמסטר ב, קורס נתוקשב, תרגולים בכיתה

מספר קורס ב.א - 100.1320
    תרגיל ב.א -         100.1321
    מספר קורס מ.א - 100.3320
    תרגיל, מ.א -        100.3321

פולק, בלוז ורוק'נ'רול: הסטוריה ומוסיקה פופולרית אמריקנית במאה העשרים

מרצים: ערן שלו, אלון שב

סמסטר א, יום ג 12:00-14:00, תרגיל ביום ג 14:00-16:00

מספר קורס ב.א.-   100.1490
    תרגיל ב.א -           100.1491
    מספר קורס מ.א -   100.3490
    תרגיל, מ.א -          100.3491

אמונות ואמנות בגליל לאורך הדורות

קורס שנתי לסירוגין בהנחיית ד"ר אייל בן אליהו, ד"ר עדי ארליך ומרצים אורחים

יום שלישי 14:00-16:00

מספר קורס ב"א לסמסטר א' 100.1629, מ"א 100.3629
    מספר קורס ב"א לסמסטר ב' 100.1630, מ"א 100.3630

קורס מטייל, אינטרדיסציפלינרי (היסטוריה, תולדות האמנות, ארכיאולוגיה).

מי אנחנו:

נופי ידע – חווית למידה שלא הכרת!
    תוכנית 'נופי ידע' של הפקולטה למדעי הרוח בשיתוף הפקולטה לחינוך באוניברסיטת חיפה מציעה קורסים חדשניים המוכרים במסגרת חובות 'דרך הרוח'. הקורסים יפגישו את הלומדים עם מגוון דיסציפלינות וגישות מתחום מדעי הרוח, תוך שימת דגש על טכנולוגיות למידה חדשניות.
    הקורסים בתוכנית יעסקו בנושא מרכזי, אשר יוצג בשיעור ממספר נקודות מבט על ידי מרצים מדיסציפלינות שונות בפקולטה. בסדנאות (קבוצות תרגול) נמשיך להעמיק בנושא בקבוצות קטנות, אשר יונחו על ידי תלמידי מחקר. הקורסים ילוו באתר אינטרנט, המציע חוויית למידה חדשנית. האתר יאפשר לצפות בהרצאות הקורס תוך הוספת תגובות, רעיונות ושאלות. בנוסף, האתר יאפשר לעבוד על מטלות הקורס בסביבה מתוקשבת, תוך שמירה על קשר שוטף עם מנחי הסדנאות ותלמידי הקורס.

רוצה לגלות איך רשת חברתית הופכת לחוויה של למידה אקדמית? הכנס/י לקטלוג הקורסים שלנו והרשם/י עכשיו!

© 2018 נופי ידע, הפקולטה למדעי הרוח, אוניברסיטת חיפה | דוא”ל: ny@univ.haifa.ac.il | עיצוב אתר: שני זילברמן, אגף מחשוב ומערכות מידע